Éljen a Petőfi Rádió!

by Tudósok

/
1.
Buta 03:17
Ahhh, nem értem ezt...Mi? nagyon jó ötlet...de... nem értem ezt... Buta szeretnék lenni Semmit nem érteni Csak hülyén járni-kelni Mindent elfelejteni Buta szeretnék lenni Egy mobillal az orromat túrni A laptopodba törölközni Pénzzel a hátsóm kitörölni Buta szeretnék lenni Vécéből vizet inni Koporsóból enni Mocsár mélyén élni ha te nem tudsz buta lenni akkor nagyon szomorú fogsz lenni mindig csak gondolkodni, mindig csak gondolkodni, mindig csak gondolkodni, mindig csak gondolkodni, mindig csak okoskodni, mindig csak okoskodni, mindig csak okoskodni, mindig csak okoskodni, mindig csak aggódni, mindig csak aggódni, mindig csak aggódni, mindig csak aggódni, és mindig csak félni, és mindig csak félni, és mindig csak félni, és mindig csak félni, Én buta szeretnék lenni Én buta szeretnék lenni Én buta szeretnék lenni És én buta fogok lenni!!!
2.
Aahhhh New York, Paris, London Furkótelep, Szompács, Hugyag, Pókaszepetk, Gönyű, Pornóapáti, Bérbaltavár, Beloiannisz, Üröm, Heréd, Gyugy, Kiscsákó, Kőröstetétlen, Ondód, Alsómocsolád, Bugyi, Beled, Böhönye, Vasboldogasszony, Balmazújváros, Galgaguta, Ukk, Karakószörcsök, Vitnyéd, Kemendollár, Mikekarácsonyfa, Kistolmács, Baglad, Kacorlak Egy ember leesett a házról Egy embert elgázolt az autó Egy ember megfulladt a vízben És egy embert agyonvert az áram. Jaj de szép ez a nap! Jaj de szép ez a nap! Jaj de szép ez a nap! Azt hiszem, most megpuszillak! Egy embert megfojtottak dróttal Egy embert felakasztottak a fára Egy embert megmérgeztek szarral És egy embert szétvágtak baltával Jaj de szép ez a nap! Jaj de szép ez a nap! Jaj de szép ez a nap! Azt hiszem, hogy megölellek majd! Egy embert elégettek a gyárban Egy embert szétvágtak az áruházban Egy embert szétlőttek a mezőn És egy embert bedarált a metró Jaj de szép ez a nap! Jaj de szép ez a nap! Jaj de szép ez a nap! Ó igen, most megkúrlak! Fityeház, Felpéc, Csikvánd és Batyk. Jaj de szép ez a nap!!!
3.
Kiscica ugrál az ágyon Barátom meg fogsz halni Kiskutyusnak adok enni Barátom meg fogsz halni Gyönyörű a naplemente Barátom meg fogsz halni Csókolj és fogd a kezem Barátom meg fogsz halni. Vízparton ölelkezünk Barátom meg fogsz halni. Már megint nyersz a lottón Barátom meg fogsz halni. Szép lovat simogatok Barátom meg fogsz halni. Sikerült az új terved Barátom meg fogsz halni. Annyira csodás a hajad Barátom meg fogsz halni. Vonzó a piros ajkad Barátom meg fogsz halni. Megőrjít a csodás tested Barátom meg fogsz halni. Veled maradok örökre Barátom meg fogsz halni.
4.
A rock teljesen kiürült, A blues pedig túl egyszerű, A metál nagyon fárasztó, A komolyzene pedig olyan szomorú, jaj... Na, ma milyen zenét hallgassak? Ma milyen zenét hallgassak? Ma milyen zenét hallgassak? Azt hiszem majd a jó Tudósokat. A drum’n’bass nagyon ideges, A rap pedig vicsorog és mérges, A techno jaj annyira bután kattog, A reggae meg teljesen be van szívva, jaj.... Na ma mit hallgassak? Na ma mit hallgassak? Na ma mit is hallgassak? Azt mondják csakis a nagyon jó Tudósokat. Az indie egy tiszta kamu, A pop pedig egy dögunalmas nyál, A világzene a magányos nőké, A jazz pedig a menedzsereké Na ma mit is hallgassak? Na ma mit is hallgassak? Na ma mit is hallgassak? Mindenki azt mondja hogy a Tudósokat! A punk öngyilkos lett, A funk meg túl alázatos, A ska egy unalmas csárdás, A népzene meg egy álarcosbál. Na ma mit is hallgassak? Na ma mit is hallgassak? Na ma mit is hallgassak? Hát csakis, csakis a jó Tudósokat. És miért a Tudósokat, Azért mert ők okosak, Először simogatnak, Aztán meg agyon csapnak, Na, ma mit is hallgassak? Na, ma mit is hallgassak? Na, ma mit is hallgassak? Hát mindig, mindig csakis a jó Tudósokat.
5.
6.
Nincs meg a pénzem Te, nem láttad a pénzem? Pedig itt hagytam éppen! Te, nem vetted el a pénzem? Te, nem adnád meg a pénzem? Nincs meg a pénzem! Nincs meg a pénzem! Nem tudom...nem te vetted el? Mert nincs meg a pénzem! Nem tudod most átutalni a pénzem? Nem érkezett meg a pénzem? Nem találtad meg a pénzem? Mert szeretném, ha ideadnád végre! Nincs meg a pénzem! Azt hiszem, hogy te vetted el! Mert nincs meg a pénzem! Nincs meg a pénzem! Mi van? Nincs pénzed? Zavarban vagy? Furcsán viselkedsz? Miért kerülsz? Miért nem keresel? És miért nem beszélsz arról, amiről kellene? Na, idefigyelj, ha nem adod ide azonnal a pénzem, Beindítom a fűrészt, kiegyenesítem a kaszát, Megtöltöm a pisztolyt, leemelem a baltát, Begyújtom a traktort és begyorsítom a kombájnt, Belédöntöm a hipót, pöcegödörbe tollak, Beléd vezetem az áramot és a szeletelőbe doblak Házba falazlak és betonkeverőben maratlak Szemétdombra vetlek és trágyának eladlak. Mert nincs meg a pénzem! Mert nincs meg a pénzem! Idehallgass te ember! Megöllek, ha nem adod meg a pénzem!
7.
Tanár Nem volt pénzem, ezért feladtam egy hirdetést, hogy gitároktatást vállalok. Hamarosan meg is érkezett az első jelentkező. Elővettem a gitárt, nagyon szépen énekeltem és gitároztam, de úgy látszik, hogy unta, ezért megöltem és betettem a mélyhűtőbe. Mivel nem volt pénzem ismét feladtam egy hirdetést, hogy doboktatást vállalok. Hamarosan jelentkezett is az első érdeklődő. Doboltam neki és énekeltem, de úgy látszott, hogy nem érdekli különösebben, ezért úgy gondoltam, hogy megölöm, majd betettem a mélyhűtőbe. Mivel továbbra se volt pénzem, ezért ismét feladtam egy hirdetést, amelyben azt állítottam, hogy nagyszerű zeneszerzőként szintetizátor- és szaxofonoktatást, valamint énekoktatást vállalok. Hamarosan megérkezett az első jelentkező, egy nagyon helyes lány. Hosszan énekeltem, szintetizátoroztam, szaxofonoztam, de úgy tűnt, hogy unja az egészet. Ezért elég gyorsan levágtam, és őt is betettem a mélyhűtőmbe. Mivel továbbra se volt pénzem, úgy gondoltam, ismét feladok egy hirdetést, hogy táncoktatást vállalok, beszédkészséget és szeretetet oktatok. Hamarosan megérkezett egy nagyon helyes fiatalember. Tanítottam, oktattam, magyaráztam, táncoltam, de úgy tűnt, hogy nem érdekli semmi. Főleg nem az, amit én csinálok, amit nagyon sértőnek találtam. Ezért meggyilkoltam és a mélyhűtőben találtam neki helyet. Nem tudom, mennyire vagyok jó tanár. Nem tudom, mennyire vagyok jó tanár. De meghívlak benneteket egy vacsorára. Nem tudok ezzel a sok szarral mit csinálni. Egyébként, ha eljöttök, szívesen tanítalak benneteket dobolni, gitározni, táncolni, énekelni, szaxofonozni, beszélni, szívesen megtanítalak titeket szintetizátorozni, gitározni, szeretni, és végül meghalniiiiiii!
8.
Kérlek ne 03:00
Kérlek ne! Kérlek ne! Kérlek ne! Kérlek ne! - mondod te Kérlek ne! Kérlek ne! Kérlek ne! - mondod te Ne gyere ide és ne legyél ott, Ne siess és ne várakozz, Ne beszélj és ne hallgass, Ne ülj itt és ne mássz ott! De akkor is azt teszem, Még ezerszer megteszem, Akkor is magam leszek, S a fejed leszerelem! Kérlek ne! Kérlek ne! Kérlek ne! - mondod te Kérlek ne! Kérlek ne! Kérlek ne! - mondod te Ne egyél ezt és ne igyál azt, Ne fogyj le és ne hízzál meg, Ne beszélj és ne hallgass, Ne pihenj és ne álmodozz! De akkor is azt teszem, Még ezerszer megteszem, Akkor is magam leszek, S a fejed leszerelem! Kérlek ne! Kérlek ne! Kérlek ne! - mondod te Kérlek ne! Kérlek ne! Kérlek ne! - mondod te Ne sírj és ne röhögj, Ne grimaszolj és ne mosolyogj, Ne mondd ezt és ne kérdezd azt, Ne gyanakodj és ne gondolkodj! De akkor is azt teszem, Még ezerszer megteszem, Akkor is magam leszek, S a fejed leszerelem!
9.
Minden Sztálin minden Hitler Csodálatos este volt a diszkóban, Fantasztikus koncertet adtunk, mint mindig, Azonban ezúttal híres vendégeink is voltak, Akik vidáman mosolyogtak és táncoltak, Az egyiküknek kis bajsza volt és idegesen rángott a feje, Nagyon ordibált és ugrált, A másiknak meg nagy bajsza és gyilkos tekintete, Aki maga körül mindenkit elkaszált, Minden Sztálin minden Hitler, Mindig és mindenhol Minden Sztálin minden Hitler, Mindig és mindenhol Hitler állandóan puszikat küldött, cédére, mellére aláírást kért Majd kacsingatva a nadrágjára mutogatott, hogy szívesen aludni menne már, Sztálin ott állt mögötte mosolyogva, és szerelmes sms-eket küldött nekünk, Azt írta gyertek barátaim, legyetek az enyéim, Hancúrozzunk, hozok kaviárt és vodkát, Minden Sztálin minden Hitler, Mindig és mindenhol Minden Sztálin minden Hitler, Mindig és mindenhol Amikor befejeztük a koncertet, S a rajongókon végre átverekedtük magunkat Fáradtan a Hiltonhoz érkeztünk, ahol a bejáratnál Sztálin és Hitler már várt, Ha nem leszel az enyém megöllek, mondta Adolf, Ha nem szeretsz a Gulágra küldelek, mondta Joszif, A pisztolyaikat rám fogták, de én félreugrottam, Ők pedig lelőtték és kinyírták egymást. Minden Sztálin minden Hitler, Mindig és mindenhol Minden Sztálin minden Hitler, Mindig és mindenhol Meghaltak, de ma is élnek, s eljárnak a koncertjeinkre, S, bár szétlőve, mégis vidáman és kedvesen táncolnak és énekelnek, Kérdem, jól van, most itt vagytok, de vajon nappal mégis mi a bánatot csináltok, Mire ők azt mondták nyájasan, széles mosollyal, egymás kezét simogatva, Kicsit a parlamentben ülünk, kicsit tőzsdézünk, kicsit eszünk, iszunk, dugunk, Leginkább pedig vidáman, egymást segítve, közösen vállalkozunk! Gyertek, mondták, tartsatok velünk, legyetek ti is sikeresek, gazdagok, Mondom nem, inkább teszek a szátokba egy-egy kibiztosított gránátot, És akkor nem lesz Sztálin és nem lesz Hitler soha és sehol, És nem lesz Sztálin és nem lesz Hitler soha és sehol, És nem lesz Sztálin és nem lesz Hitler többé sehol.
10.
Adjál tüzet Én nagyon fázom, Itt nagyon hideg van, Én nagyon fázom, Itt minden nagyon szürke, Én nagyon fázom, Minden nagyon messze van, Én nagyon fázom, Itt senki nem ért semmit, Adjál tüzet! Adjál tüzet! Adjál tüzet! Adjál tüzet! Te nagyon fázol, Nálad nagyon hideg van, Te nagyon fázol, Nálad minden nagyon szürke, Te nagyon fázol, Tőled minden nagyon messze van, Te nagyon fázol, Nálad senki nem ért semmit, Adok tüzet! Én adok tüzet! Én adok tüzet! Én adok tüzet! Mi mindannyian fázunk, Itt nagyon-nagyon hideg van, Mi mindannyian fázunk, Itt nagyon szürke minden, Mi mindannyian fázunk, Innen minden nagyon messze van, Mi mindannyian fázunk, Itt minket úgyse ért meg senki, Felgyújtjuk a házat Felgyújtjuk a várost Felgyújtjuk az erdőt Felgyújtjuk a hegyet S akkor minden meleg lesz, Akkor minden világos lesz, Akkor minden szép lesz, S akkor minden jó lesz!
11.
Karcsi a világ körül Karcsi nagyon szomorú volt. Már hosszú napok, hetek, hónapok, sőt, évek óta. Pedig már nagyon jó munkája is volt, hisz ő lett Pókaszepetken a helyi öngyilkos klub diszpécsere valamint mosogatója. Munkájával, jövedelmével meg volt elégedve, sőt, meg is nősült: elvett feleségül egy széket. És mégis szomorú volt, és nem tudta, hogy mit tegyen azért, hogy megváltoztassa életét és boldoggá váljon. Ekkor váratlanul hallott egy híres természetgyógyászról, akihez elment, elmondta a problémáját, mire a természetgyógyász átváltoztatta őt egy nagyon korrekt spenótfőzelékké. Karcsi hazament, és mire hazaért, már ott várta a távirat, hogy azonnal jelentkezzen, mert kinevezik őt Magyarország legfelsőbb miniszterévé, külügyminiszterévé, és az összes megbízott fontos ügyek legfőbb és megkérdőjelezhetetlen urává. Ezután Karcsi rengeteget utazott. Volt Dél-Afrikában és csodálatos kínai, román és norvég hercegeknél, valamint dél-lengyel vízvezeték szerelőknél és csehszlovák természetgyógyászoknál, emellett spanyol tolvajoknál és brazil juhtenyésztőknél is. És bárhova is ment rengeteg utazása során, egyre csak kötötte a fantasztikus üzleteket, és Magyarországnak rengeteg hasznot hozott. És Karcsi egyre sikeresebb lett, és Karcsit egyre többen egyre nagyobb tekintéllyel övezték. Nők vetették magukat a karjaiba, csak ő mivel spenótfőzelék volt, nem tudott igazából velük mit kezdeni, és amikor úgymond a férfiassága megcombosodott, akkor átváltozott legfeljebb 1,2 spenótfőzelékké, de akkor sem tudta a nőket kielégíteni. Mindegy, a lényeg az, hogy a legnagyobb diplomatánk, királyunk, urunk, kenézünk és hercegünk lett Karcsi, aki már 475 milliószor körbeutazta a világot, és annyi aranyat szerzett Magyarországnak, hogy abból akár a Pókaszepetki nyugdíjas, gondozó, ápoló és jótékonysági és szeretet-focipályát is fel lehetett volna építeni. Azonban ő nem elégedett meg ezzel, és a lelke mélyén még mindig valahogy szomorú volt, ezért elment ismét ahhoz a természetgyógyászhoz, és azt mondta, kérlek, inkább változtass vissza olyanná, amilyen azelőtt voltam, mondjuk hamvasszál el élve, vigyenek haza egy urnában, és akkor ott támadjak fel, csak történjen már valami izgalmas. Erre azt mondta a természetgyógyász, idefigyelj Karcsi, ha ideadod annak a vagyonnak a felét, amit felhalmoztál, akkor vissza tudlak varázsolni egy különös eljárással. És Karcsi kijárta, hogy a pénz felét megkapja a természetgyógyász, aki azonnal négy sárkány, két delfin és egy matróz formájában felépíttetett magának csodálatos palotát, majd annak közepén felállított egy asztalt, arra egy tányért, amelyre meg Karcsit, akit szépen megevett. Azt mondta, de jó volt ez a spenótfőzelék, amely egyébként a legvulgárisabb, banálisabb, legcikibb, legragacsosabb, legidiótább kaja a világon. És amikor körülbelül fél nap múlva kiürítette magából ezt az érdekes, furcsa, ragacsos, ámbátor mégis fantasztikus masszát, Karcsi kiugrott belőle és a két talpára érkezve azonnal egy hatalmas és erős emberré változott vissza, aki azonnal meggyilkolta a természetgyógyászt. Majd szépen visszament Pókaszepetkre, ahol a helyi öngyilkos klubban folytatta továbbra is a diszpécseri feladatok ellátását és a mosogatást, de emellett immár a főzést és az étkeztetést, valamint az ételek kóstolását is ellátta. Egyet nem volt hajlandó soha többé megkóstolni, a spenótfőzeléket, mert attól tartott, hogy az ismét átváltozik benne, és hogyha az esetleg ismét a férfiasság csiklandozó izgalmi állapotába fordulna, akkor többé nem tudna magával mit kezdeni, s ismét körbeutazná és leigázná az egész világot. Azóta is, hogyha az ember ellátogat csodálatos munkahelyére, ott fogja látni mindazokat a koronákat, amelyeket a világ legnagyobb uraitól kapott, miközben ő továbbra is csak nagy lelkesen azt a bizonyos széket ölelgeti elölről, hátulról, felülről és alulról, amelyet feleségül vett. Köszönjük Karcsi! Hajrá Karcsi! Hajrá!

credits

released October 23, 2014

szöveg! drMáriás
zene! drMáriás Jeli Endrei Tövisházi
fotó! Máriás Csilla

license

all rights reserved

tags

about

Tudósok Budapest, Hungary

Legendary Hungarian jazz-punk-experimental band originally formed in Yugoslavia

contact / help

Contact Tudósok

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like Tudósok, you may also like: